luni, 12 iunie 2017


Atunci cand simti ca ai gatul stramb si suferi un disconfort general la nivelul acestuia, ar trebui sa te intrebi daca nu suferi de torticolis. Este o afectiune ce consta in rasucirea sau extensia muschilor de la nivelul gatului. Iti dai seama ca ai aceasta problema atunci cand capul este putin inclinat, lucru cauzat tocmai de aspectele mentionate.

Modul in care afectiunea se dezvolta poate fi mai lent decat te astepti, dar poti banui ca ai aceasta problema si in functie de istoricul familiei. Desigur acesta poate sa se prezinte si sub o forma acuta, fie ca reactie adversa la un medicament sau in urma unui traumatism.
                                                                   
Daca nu te numeri printre cei care mai au si alte persoane in familie ce au dezvoltat aceasta afectiune, vorbim despre torticolisul spasmodic. Observi contractii involuntare ale muschilor localizati in zona gatului? Daca acestea sunt urmate de miscarile anormale ale gatului, inseamna ca suferi de distonie cervicala. De obicei afectiunea se manifesta la persoanele cu varstele cuprinse intre 31 si 50 de ani.

Daca te intrebi ce poti face in cazul in care suferi si tu de aceasta afectiune, sa stii ca exista tratament pentru torticolis. Important este sa manifesti interes pentru identificarea sa. Iti recomand site-ul chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla detalii complete legate de tot ce inseamna torticolis si cum il poti trata cu maximum de eficienta.


Care sunt cauzele aparitiei acestei afectiuni?

Motivele pentru care apare torticolisul pot fi diferite. Spre exemplu, in cazul adultilor, prea rare sunt cazurile in care acestea sunt identificate. Deseori cauza poate consta in diversele traumatisme localizate la nivelul coloanei vertebrale sau a gatului.

De asemenea, rasucirile de muschi pot fi provocate de leziunile coloanei sau a muschilor, precum si de infectii localizate la nivelul gatului sau a capului. Multi fac greseala de a asocia simptomele torticolisului cu abcesele cailor aeriene superioare, ale gatului, dintilor, maxilarului, urechilor, sinusului etc. Chiar si acestea insa pot fi cauza aparitiei unei astfel de afectiuni neplacute.

Sugarii nu sunt scutiti de aceasta problema, si mai ales cei care s-au nascut cu anumite traume. Momentele in care cei mici dorm in aceeasi pozitie pentru un timp indelungat pot provoca sindromul capului plat, alaturi de torticolisul muscular.


Care este cel mai eficient tratament pentru torticolis?

Toate tratamentele care au fost gandite pentru torticolis implica relaxarea muschilor care se contracteaza in zona gatului. Acestea pot fi de mai multe tipuri in functie de starea fiecaruia: terapie fizica, chirurgie, chiropractica, medicatie, exercitii de stretching.

Daca in majoritatea cazurilor problema este solutionata in decursul a cateva zile, se intampla ca afectiunea aflata intr-un stadiu mai avansat sa aiba nevoie chiar de cateva saptamani pentru a fi remediata. In cazul in care durerile si spasmele musculare persista, este necesara interventia unui chirurg sau a unui neurolog.

Spre exemplu, in cadrul centrului pe care ti l-am recomandat la inceput se opteaza pentru tratamentul chiropractic. In ce consta acesta? Este vorba despre efectuarea unor manevre de relaxare speciale, prin care musculatura cervicala este detensionata. Pe langa acestea, chiropractorul recomanda celor in cauza efectuarea unor seturi de exercitii specifice.

Este deosebit de important sa te orientezi dupa un centru specializat in efectuarea acestui tip de operatiuni, de aceea iti recomand sa te documentezi in privinta acestuia inainte de a lua o decizie finala.

Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?