marți, 5 februarie 2013

         Prin faptul ca, spre deosebire de alte state, Turcia se imparte pe doua continente diferite, putem argumenta fara nici un fel de problema ca aceasta tara este una deosebita. Chiar daca 97% din aceasta este de gasit in regiunea asiatica numita Anatolia, procentul ramas este constituit din terenul amplasat in Peninsula Balcanica din Europa. Aceeasi tara este invecinata de nu mai putin de 8 alte state! Daca in partea de de Nord-Vest Turcia se invecineaza cu state puternice din punct de vedere turistic (Grecia si Bulgaria) in partea de Nord-Est gasim Armenia si Azerbaijan, asa cum in partea de sud apar Irak si Siria. Desi capitala acestui stat este de gasit la Ankara, cel mai mare oras este, de departe, Istanbul, cunoscut si sub numele de Constantinopol.

          Turcia se bucura de o semnificativa incarcatura culturala. Pe teritoriul actualului stat s-au dezvoltat, de-a lungul istoriei, numeroase popoare, culturi sau chiar civilizatii. Numeroasele obiective turistice (indiferent ca vorbim de minunatele cupole sau minarete din Istanbul sau de ruinele romane ce impanzesc coasta de est) merita vizitate cel putin o data in viata.
           Din punct de vedere turistic, Turcia este, de departe, una dintre cele mai bine cotate tari din intreaga Europa. Oferta Turcia 2013 este, fara drept de apel, vasta, multitudinea de hoteluri ce ofera cele mai bune servicii in materie de turism fiind un argument in acest sens. Cu toate astea, popularitatea Turciei in materie de turism a crescut simtitor pe parcursul ultimilor ani. Tot mai multi turisti aleg aceasta destinatie in primul rand datorita obiectivelor turistice absolut fascinante, dar si pentru serviciile incantatoare din punct de vedere calitativ. Personalul este recunoscut, de asemenea, drept cel mai bine pregatit de pe intregul continent (indiferent ca vorbim de Asia sau de Europa) iar acest lucru motiveaza foarte multi turisti sa-si petreaca concediul pe aceste meleaguri.
In ceea ce priveste achizitonarea unui astfel de sejur, recomandam fara nici un fel de retinere serviciile de tip early-booking. Pe langa faptul ca o rezervare din timp asigura hotelul dorit cu facilitatile dorite, aceasta evita problemele ce pot fi intampinate la cazare, lipsa locurilor fiind o problema comuna datorita cererii foarte mari. Mai mult, prin utilizarea acestei metode se pot obtine si reduceri substantiale atat la biletele de avion (care, de obicei, valoreaza aproximativ 50% din suma intregului sejur) cat si la cazare. In functie de momentul in care rezervarea este facuta, preturile pot fi mai mai rau mai mici. De regula, organizarile necesare sunt de facut intre 6 si 12 luni inainte de excursia propriuzisa.
             Multi au fost cei ce au vizitat Turcia, foarte putini sunt cei nemultumiti de servicii. Intr-o astfel de tara, este imposibil sa te plictisesti sau sa nu te simti bine. Multitudinea de activitati disponibile (de la vizite la cele mai importante muzee, la sporturi nautice de tipul scuba-diving sau wind-surfing) atrage tot mai multi turisti pe an ce trece. De asemenea, calitatea serviciilor, amabilitatea personalului si preturile relativ derizorii recomanda acest stat pentru un sejur perfect mai ales in materie de turism litoral.
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?