joi, 4 februarie 2016

Sursa:.migreat.it
Ca mama, stii ca a ajunge la cabinetul medicului pediatru cu copilul tau nu poate fi deloc un lucru bun. Poate doar unele momente in care este necesar sa ii faci un vaccin celui mic sunt singurele acceptabile pentru a merge la doctor. Insa, in rest, niciodata nu ti-ai dori sa mergi de buna voie la cabinet pentru a afla, cu durere, mai apoi ca cel mic al tau are o alergie, o afectiune urata sau este racit cobza. Nici un parinte nu isi doreste acest lucru, stii si tu prea bine!

Hai sa iti spun cum fac eu sa ma simt mai bine atunci cand merg la medicul pediatru cu fetita mea. In felul asta nu numai ca mai scap din nervozitatea asteptatului la rand, dar si reusesc sa ma identific cu alte mame care se afla acolo. Deci, exista cate o tipologie de mama pentru orice situatie, dar cu siguranta pana acum nu te-ai gandit sa te cataloghezi singura ca fiind una dintre acestea, pentru ca pur si simplu nu ai dat importanta. 

1. Mama "Ce nu te ucide, te face mai puternic"

Sursa: minicalatorii.ro
Te afli cu copilul tau in holul de asteptare al cabinetului pediatrului si vezi mai multi parinti (de obicei mame), care se afla acolo ca sa intre si ele sa vada care e treaba cu copiii lor. Pentru ca te plictisesti, scanezi zona si vezi o mama care deja le stie pe toate. A trecut prin toate si nu se mai complica cu lucruri ca microbii si curatenia in exces. Are acasa si in trusa de lucruri pentru copil articole grozave comandate de pe site-ul www.bebelas.ro, dar nu le foloseste decat atunci cand e intr-adevar nevoie.

Mama asta stie ca atunci cand ea nu se uita, copilul ei ia de pe jos diferite obiecte, le baga in gura, sterge praful de pegeamuri si de pe vitrinele magazinelo. Surprinzator lucru, acesti copii traiesc inca bine mersi, desi mai vine cu ei inca pe la medicul pediatru.

2. Mama care respecta vizitele la intervale regulate
Sursa: copilul.ro

Iti vei putea da seama de indata care este aceasta tipologie de mama. Va avea mereu cearcane la ochi, pentru ca nu doarme bine niciodata, este mereu posomirata si daca vei avea contact vizual direct cu ea, o vei face pe riscul tau. Nu se va simti prea bine sa fie scanata si nici tu nu vei putea sa te bucuri de o privire calda si un sfat bun.

3. Mama al carei copil adolescent se simte jenat de intreaga situatie

Sursa: adevarul.ro

Poti sa recunosti aceasta mama dupa tanara fata de langa ea care este rosie la fata si isi mai roade si unghiile de ciuda. Sa stii ca cele doua s-au certat toata dimineata legat de faptul ca trebuie sa mearga la pediatru impreuna, sau oricum, ca ar trebui sa mearga la medic desi fata sustine ca nu are nimic si ca nu vrea sa mearga intr-un loc unde este plin de bebelusi si de copii mici care plang incontinuu.

Adolescenta se va vaicari si va argumenta ca este foarte rau pentru imaginea ei publica sa fie vazuta intr-un asemenea loc. Stai linistita, l fel se va intampla si cu copilul tau cand va fi mai mare.

4. Mama obsedata de curatenie si dependenta de gel antibacterian

Sursa: avantaje.ro

O vei vedea pe mama asta cu fata acoperita de o masca cum se purta cand ne era teama de virusul gripei aviare si cu mainile in permanenta mirosind a alcool de la gelul antibacterian pe care il are mereu in geanta. Ochii ei se plimba prin toata camera ca sa vada ce ar putea avea ceilalti incat sa nu il infecteze si pe copilul ei. Decat o mama asa, mai bine ...

5. Mama care este vesela si plina de glume bune

Sursa: danarogoz.one.ro

Asta este mama care inca nu i-a zis copilului ei de 3 sau 4 ani ca medicul i va face injectie si incearca sa pastreze o atmosfera pozitiva pentru ca cel mic sa nu inceapa sa planga. Se joaca cu juniorul si incearca sa ii faca sa il vada cu ochi buni pe "nenea doctoru'".

6. Mama muncitoare 

Sursa: roportal.ro

Iti vei da seama de indata cine este mama asta si cu ce se ocupa ea. Nu este o mama simpla, obisnuit, pe care o vezi altadata in holul de asteptare de la pediatru. Este o mama aranjata, machiata, imbracata bine si care mai si vorbeste la telefon in permanenta. Este destul de stresata si totusi arata atat de bine. Esti putin invidioasa pe ea pentru ca reuseste sa jongleze atat de bine cu jobul si cu rolul de parinte.

7. Mama care se bucura ca a mai iesit din casa

Sursa: copilul.ro

Aceasta mama poti fi chiar tu sau oricine. Dupa multe luni de stat in casa cu cel mic, pentru a te acomoda ci situatia, pentru a avea grija de el, a-l alapta si a-i schimba scutecele in premanenta, te bucuri foarte mult cand mai poti iesi si tu putin afara, fie ca este vorba despre a merge la medic cu copilul, fie ca este vorba despre a face cateva cumparaturi mai departe de casa. Este relaxata si converseaza cu toata lumea. Viata este frumoasa atata timp cat copilul se joaca in liniste.

8. Mama fata de care trebuie sa pastrezi distanta

Sursa: printesaurbana.ro

Mama asta are, pe langa copilul din dotare, si o punga de plastic in mana. Ti se pare ciudat, dar din moment in moment iti vei da seama ca cel mic va vomita sau altceva. Mai bine ai pastra distanta si ai evita-o. Nu este frumos, insa nu vrei sa se intample asta cand se afla in preajma ta, nu-i asa?

9. Mama care vrea sa fie oriunde, numai la medic nu

Sursa: body-building.md

Spre deosebire de alte mame, aceasta ar prefera sa fie acasa sau in orice alta parte, numai la pediatru cu copilul nu. Este grabita, se uita mereu la ceas si ofteaza. Va intreba pe asistenta de ce dureaza atat pana sa intre. Este cam prost dispusa si ar vrea sa scape cat mai repede de la cabinet, pentru ca are alte treburi.

Ti se pare ca nu este asa sau mai ai vreo categorie de adaugat la aceasta lista? Tu in ce tipologie de mama te-ai incadra?


Blogger: Oana M. Roman





Tagged: , , , ,

2 comentarii:

  1. Un copil este o raspundere foarte mare, sanatatea trebuie sa fie elementul principal care sa primeze in ceea ce priveste grija fata de copil, si nu numai regimul alimentar dar si constientizarea la timpul potrivit cand este necesar sa mergem cu copilul la medic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru informatii, un articol excelent

    RăspundețiȘtergere

Voi ce credeti despre asta ?