marți, 6 iunie 2017



Cateodata lucrurile de prin casa se mai strica si nu putem chema chiar de fiecare data un specialist pentru a le repara. Pentru cei care vor sa se aventureze in reparatii pe cont propriu exista insa o regula ce trebuie de fiecare data respectata: dotarea cu sculele si uneltele corespunzatoare.

Chiar uneori daca te poti descurca si fara a avea scule profesionale, de cateva vei avea obligatoriu nevoie. In randurile urmatoare iti prezint un top 5 al sculelor simple sau electrice care nu trebuie sa iti lipseasca nicicum din "arsenal".

1. Scule si unelte de mana

Nu te poti lipsi de ele, chiar daca sunt foarte simple. Este vorba despre surubelnite, clesti, chei (fixe, inelare, tubulare), patent, ciocan, dalta, nivela, ruleta etc. Le poti gasi in comert, le poti comanda din magazine online specializate - alegerea e a ta. Ideea e ca sunt indispensabile, indiferent de unde le cumperi.
O trusa de scule de mana profesionale e binevenita in casa oricui si ajuta la reparatii mai mult sau mai putin complicate. Totusi, te poti dota si cu ceva profesional, daca vrei precizie - spre exemplu poti sa verifici specificatiile acestei nivele: Bosch GLL 3-80.

2. Masina de gaurit

Dupa cum indica si numele, aceasta scula electrica este foarte utila in operatiuni de gaurire, insurubare sau desurubare. Nu e neaparat necesar sa investesti in una profesionala, daca ai de reparat doar lucruri minore prin casa. Totusi va trebui sa optezi pentru un model cu percutie, daca va trebui sa gauresti materiale mai dure, zidarie sau beton.

3. Polizor unghiular

Mai este cunoscut si sub denumirea de "flex" si este foarte util pentru aplicatii diverse. Il poti folosi pentru taierea metalelor, tevilor, placilor ceramice, a faiantei sau gresiei, dar si pentru slefuirea diverselor materiale, polizare sau lustruire. Va trebui doar sa ii adaugi accesoriile necesare pentru fiecare aplicatie in parte.

4. Surubelnita electrica

Poate ca vei putea folosi si masina de gaurit in acest scop, insa o surubelnita electrica usoara si practica e mult mai comoda in utilizare decat o masina de gaurit greoaie, cu fir, care nu permite nici mobilitate suficienta. Surubelnita electrica se afla cu siguranta in lista sculelor necesare oricarui gospodar.

5. Rindea electrica

Daca esti pasionat de prelucrarea lemnului, aceasta unealta nu trebuie sa iti lipseasca. O poti folosi pentru netezirea, finisarea sau corectarea diverselor piese lemnoase. Varianta electrica te va ajuta sa economisesti considerabil timpul necesar prelucrarii.

Odata ce ai achizitionat toate cele de mai sus, te poti considera pregatit pentru orice misiune de intretinere si reparatii la nivel casnic. Ca ultim sfat, asigura-te ca alegi de fiecare data produse de calitate (iti recomand tehnicbazar.ro), realizate de brand-uri cunoscute, pentru ca altfel risti sa investesti in scule care nu iti vor aduce nimic altceva decat cheltuieli mai mari.


Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?