luni, 11 august 2014

Inca din primele luni din viata ale copilului parintii isi doresc sa marcheze fiecare pas, fiecare clipa caci ce-i drept sunt momente cu care nu se vor mai intalni. Pentru amintirile celui mic si spre bucuria parintilor nu exista petrecere reusita fara prezenta unor ursitoare.

Conceptul a fost preluat din modelul povestilor ca o forma de expresie a bucuriei fara margini, a vietii pline de culoare. Ursitoarele sunt ca si cele care sa doreasca tot binele din lume. Ne dorim cu totii o viata buna si plina de satisfactie; si aici intervine de asemenea si alte elemente ce tin de superstitie, de la ideea ca asa cum incepem un drum asa il vom continua. Nu are cum ca petrecerea de botez sa nu fie moment de bucurie. Dar ca oricare alta petrecere trebuie sa fie si tematica si sa includa un program complex.

Ce sunt ursitoarele. Venite din lumea povestilor, costumate pe masura si cu vorbe de duh acestea sunt cele care creeaza un moment artistic si in plan simbolic aduc un gand bun. Ii ureaza celui mic sa fie puternic, sa creasca frumos si  sa aiba parte numai de bine. Cu cat mai multe cu atat mai bine astfel ca ofertele de acest gen se raspandesc si se extind. Vei gasi o sumedenie de oferte, de la ursitoare magice si pana si la personajul negativ care sa condimenteze putin atmosfera.

Ce face concret o ursitoare. Vin pregatite cu un text personalizat caci intreg momentul este dedicat micutului si parintilor acestuia. Au o piesa, un rol si per total un show total aparte si magic. Pentru ca de cele mai multe ori la astfel de petreceri sunt si familii cu copii si cei mici vor fi incantati de prezenta zanelor si mai cu seama inclusi in tot spectacolul.

Dupa preferintele fiecarui parinte poate fi vorba si de prezenta unui inger pazitor ca o forma de expresie a grijii fata de cel mic ce este crescut in spirit crestin. De asemenea poate exista si antiteza in prezenta ursitoarei cele rele care sa ofere un moment comic si care sa ne arate inca o data ca binele invinge totul; exact ca si in povesti cei rai sunt invinsi de puterea binelui.

Ursitoarele la o petrecere de botez au un program special si bine pus la punct, sunt cele care aduc un plus intregului eveniment, cu muzica si toate dotarile. Practic vor contura un cadru feeric si vor incanta privirile si auzurile tuturor celor care participa. A devenit o moda in ultimul timp ca petrecerea de botez sa fie presarata cu momente de acest gen. Desi tindem sa fim din ce in ce mai moderni sunt lucruri care nu se pierd niciodata ci ceea ce este traditia ne identifica radacinile. Asa ca intr-o forma imbunatatita povestile cu zane se regasesc se pare si in realitate, spre marea bucurie a copiilor, dar si a parintilor.

Tagged: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?