luni, 22 septembrie 2014

Pentru investitorii dispusi sa isi asume riscuri poate fi un moment potrivit sa ia in considerare posibilitatea investitiilor in criptomoneda. Pana acum cu siguranta majoritatea investitorilor au auzit de bitcoin si de cresterea pe care a inregistrat-o de la lansare si pana acum. Aceasta moneda electronica creata prin algoritmi matematici se vinde la cursuri de schimb nereglementate de autoritati bancare sau centrale si este acceptata din ce in ce mai mult pe piata, ca mijloc de plata utilizat atat de persoane fizice cat si de persoane juridice datorita vitezei si costului mic al tranzactiilor.

Motivele pentru care este o idee buna a cumpara Bitcoin sunt multe la numar, principalul lucru ce atrage publicul este faptul ca aceasta moneda nu are forma fizica, este strict electronica, si nu se afla sub autoritatea vreunei institutii. Bitcoin se creaza de catre indivizi si corporatii utilizand computere si algoritmi specifici, existand o formula matematica pentru generarea acestei criptomonede.

Cand se cumpara Bitcoin utilizatorul primeste doua siruri de numere, doua chei unice, din care una este publica si cealalta privata. Prima este cheia publica, care reprezinta adresa efectiva a utilizatorului, pentru ca ceilalti sa stie unde se va trimite bitcoin in momentul tranzactiei. Cheia privata are rol de securizare a tranzactiilor, reprezinta semnatura digitala unica pentru fiecare tranzactie, care autorizeaza schimbul de bitcoin de la un portofel electronic la altul.


Toate tranzactiile cu bitcoin sunt publice, exista o arhiva a tuturor schimburilor care poate fi accesata in cadrul retelei. Pentru persoanele interesate, potentiali investitori, mai multe informatii si lamuriri se pot gasi pe Blogul Bitcoin X. O criptomoneda devine cu atat mai atractiva pentru eventualii investitori cu cat este mai renumita si mai cautata de alti utilizatori. 

Cererea creste in acest fel, oricum dezbaterea despre bitcoin si daca e indicat sa investesti sau nu are pareri impartite si argumente pro si contra. Desi este o modalitate foarte eficienta de plata, este utilizata strict online neavand forma fizica, nu este guvernata de reguli si reglementari ale vreunei autoritati centrale, poate prezenta si riscuri. Principalul ar fi volatilitatea, in sensul ca aceasta criptomoneda este supusa fluctuatiilor pietei, ca si orice alt mijloc de schimb si de plata aflat in momentul de fata pe piata tranzactiilor. Astfel valoarea unui bitcoin poate sa fluctueze exact ca si cursul valutar al unei monede normale, inclusiv ca reactie ale unor stiri sau comunicate ce apar periodic in mass-media. Bitcoin a fost creat in principal pentru a eficientiza schimbul la costuri minuscule, insa a ajuns sa aiba si un caracter speculativ.

Tagged: , , , , ,

2 comentarii:

  1. O modalitate simpla de a cumpara bitcoin am gasit pe https://bitcoinx.ro/ Sper sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Echipamente de minat Bitcoin sau contracte pe cloud gasesti pe https://bitminer.ro

    RăspundețiȘtergere

Voi ce credeti despre asta ?