joi, 30 octombrie 2014

Nu este un secret faptul ca muzica te ajuta sa te relaxezi, poate fi o terapie sau chiar si cea care te anima si te face sa te simti mai energica. In orice caz actiunea muzicii este cunoscuta in ambele laturi. Insa cercetatorii nu se opresc aici cu studiile. Asa se face ca o noua cercetare scoate la iveala ceea ce nu stiam despre actiunea si influenta muzicii la locul de munca.

Din lista de beneficii ce le poti avea din muzica se numara:

  1. Te ajuta sa termini mai repede treaba. Partea cea mai buna este ca tine si de acele sarcini plictisitoare care efectiv iti mananca din gradul de productivitate si creativitate. Se pare ca s-a dovedit faptul ca muzica te ajuta sa termini mai repede toate acestea. 
  2. Muzica iti fura din concentrare numai cand este un alt gen pe care pana acum nu l-ai ascultat. Chiar daca esti fan al baladelor si asta pentru unii ar putea fi acel ritm care parca ii adoarme daca sunt obisnuiti nu vor avea astfel de efecte. Asa ca nu fa schimbari drastice de playlist pentru orele de serviciu. 
  3. Productivitatea. Ai putea crede ca fiind atent la ceea ce pune o melodie asta te impiedica sa muncesti. De fapt studiile spun ca tine de eficienta cu care ne facem munca cand ascultam muzica. Oricat de grea ar fi o meserie muzica face ca totul sa mearga mai lin. 
  4. Si totusi unii cred ca este mai bine sa lasi muzica la o parte cel putin cand inveti ceva nou. Nu pentru faptul ca atentia nu este distributiva. Se pare ca specialistii au o alta varianta despre asta si tine de faptul ca in astfel de momente centrii din creier care se actioneaza atat pentru a asculta muzica cat si pentru a invata ceva nou se pare ca sunt exact aceeasi. 
Fara sa ignoram modul in care aceasta isi face simtita prezenta muzica ar trebui sa faca parte din vietilor noastre. Insa, cum in ultima vreme mai totul este comercial ajungem sa asociem aceasta activitate cu timpul liber, cluburi, cu muzica de ritm ce nu prea te lasa sa te relaxezi sau sa te concentrezi si pe altceva. 

Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?