joi, 26 martie 2015

Formatia britanica indie rock Florente and the Machine urmeaza sa lanseze in doua luni al treilea album de studio din cariera, intitulat "How Big, How Blue, "How Beautiful", sub egita Island Records. Acesta va aparea la trei ani si jumatate de la ultimul album de material nou, "Ceremonials", si va fi produs de Markus Dravs, care a mai lucrat cu Bjork, Coldplay si Arcade Fire.

Context

In 2011, al doilea lor album, "Ceremonials", a atins prima pozitie a clasamentului britanic si locul sase in topul american; acesta include hit-urile "Shake It Out", "No Light, No Light" si "Spectrum (Say My Name)", acesta clasandu-se pe primul loc in topul britanic intr-o varianta remixata de Calvin Harris.
In 2012 s-a anuntat ca Universal Republic Records se va inchide, toti artistii, inclusiv Florence and the Machine fiind transferati catre Republic Records; in acelasi an, solista Florence Welch a declarat ca doresta sa ia o pauza de un an de la muzica, mai ales ca noua casa de discuri nu o presa sa lanseze material nou. Intr-un interviu de mai tarziu, Welch a declarat ca in acel an "am cam avut o cadere nervoasa" si ca "a fost o perioada foarte vulnerabila pentru mine cand am inceput sa facem acest album si de aceea cred ca este cel mai personal".

Compozitia

Referitor la temele din album, Welch a declarat intr-un comunicat de presa ca "desi am avut de-a face intotdeauna cu fantezia si metafora cand a venit vorba despre compus, asta a insemnat ca de aceasta data piesele s-au regasit mult mai mult in realitate. Albumul precedent a fost atat de fixat pe moarte si apa si pe ideea de evadare sau transcendenta prin moarte, dar noul album se axeaza pe cum inveti sa traiesti si cum sa iubesti intr-o lume, in loc sa incerci sa evadezi din ea. Ceea ce e infricosator pentru ca nu ma ascund dupa nimic, dar am simtit ca e ceva ce trebuie sa fac." 

Promovarea

Desi albumul nu a fost lansat, am avut parte deja de cateva extrase pe single. Pe 10 februarie 2015 formatia a lansat un videoclip cu o parte din piesa care da titlul albumului; in acesta, vocalista este prezentata dansand cu o sosie de-a sa.  "What Kind of Man" a fost confirmat doua zile mai tarziu ca fiind primul single. Acesta a debutat pe BBC Radio 1 pe 12 februarie, moment in care s-au anuntat titlul albumului, data de lansare si lista pieselor incluse. Videoclipul, regizat de Vincent Haycock a debutat online la scurt timp. Piesa a fost primita cu recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate si s-a clasat in mai multe topuri nationale, inclusiv in top 40 in Australia, Irlanda, Noua Zeelanda si Regatul Unit. De asemenea, a devenit al patrulea lor single clasat in "Billboard" Hot 100, pozitionandu-se pe locul 88.

Al doilea single, "St. Jude", a fost lansat pe 23 martie, odata cu videoclipul adiacent, care este considerat o continuare pentru videoclipul single-ului anterior, beneficiind de acelasi rezigor. Acesta a declarat ca Welch "calatoreste prin versiunea lui a Divinei Comedii."

Dupa succesul inregistrat de primele doua albume, atat critic, cat si comercial, asteptam noul album cu nerabdare.


Reacții:

Tagged: , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?