joi, 30 aprilie 2015

Laga Gaga este una dintre cele mai cunoscute cantarete ale ultimilor ani. La momentul debutului ei in 2008, nimeni nu se putea astepta la ceea ce va urma: hit dupa hit, vestimentatie ciudata dupa vestimentatie ciudata. Aceasta parea ca va salva muzica pop prin stilul ei extravagant si videoclipurile parca scoasa din alta lume, in timp ce alti artisti de top40 faceau muzica similara intre ei si orice clip parea filmat in club.

Inca din perioada 2008/2009 aceasta a fost acuzata ca ar fi copiat tinute de la cantarete mai putin cunoscute, precum Roisin Murphy si Grace Jones, insa acest lucru nu a facut mare valva. In perioada urmatoare, au aparut tot mai multe asemenari intre ea si alti muzicieni, mai celebri, precum David Bowie, Kylie Minogue sau Christina Aguilera, insa aceasta a negat de fiecare data asemanarile izbitoare, declarand ca, desi acesti artisti au influentat-o de-a lungul vietii, nu i-a copiat pe niciunul si totul este original la ea, inspiratie divina.

Dintre toti, cel mai des a fost comparata cu Regina muzicii pop, Madonna. "Dance in the Dark" a fost comparata cu "Vogue", iar "Alejandro" cu "La Isla Bonita", in timp ce tinutele din concerte pareau luate direct din garderoba Madonnei, insa Gaga a negat din nou orice asemanare.

Lucrurile au devenit complet ridicole la inceputul anului 2011, cand Gaga a lansat piesa "Born This Way", copie 90% a hit-ului Madonnei din 1989, "Express Yourself". Initial, Gaga a declarat ca e o prostie sa sustii ca cele doua piese seamana, apoi a declarat ca Madonna a influentat-o in procesul de creatie si ca aceasta i-ar fi trimis un e-mail in care isi dadea acordul asupra compozitiei, spunand ca-i place; a doua zi, managementul Madonnei a negat afirmatia. Desi pana atunci Gaga fusese acuzata ca o copiaza pe muziciana, din acel moment, si-a pierdut o mare parte din admiratori, fiind considerata doar o copie ieftina a Madonnei.

Ce parere are Madonna despre piesa? Intrebata in doua interviuri separate, aceasta a declarat ca i se pare "reductiv", iar in al doilea ca e un mod minunat de a-i reface piesa.

Cu sau fara legatura, cariera lui Gaga a luat-o la vale dupa lansarea acelui album, fiind nevoita sa cante in stadioane mai mici, iar radiourile o difuzeaza tot mai rar.

Tagged: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?