miercuri, 1 iulie 2015

Divertismentul reprezinta una dintre cele mai nesigure industrii din lume: astazi te poti afla pe culmea succesului, pentru ca maine publicul sa te considere “trecut”. Unii artisti au parte de alte 15 minute de faima, dupa o perioada in care nu se credea ca mai au vreo sansa, iar acest articol va prezinta doua exemple.

· Kylie Minogue

Printesa muzicii pop a debutat la sfarsitul anilor 1980 cu un cover de succes, “The Loco – Motion”, urmand o serie de alte hituri in Europa si Australia, insa mai putin in Statele Unite. Indepartandu-se de imaginea cuminte promovata la inceputul carierei si terminand colaborarea cu echipa de productie care o facuse celebra, Kylie se dorea un artist independent si serios. In ciuda recenziilor pozitive, vanzarile au fost in continua scadere, iar din perioada anilor 1990 ne amintim de putine piese de la ea. Artista s-a reinventat in anul 2000 odata cu piesa “Spinning Around”, compozitie cu influente disco, urmand ca in 2001 sa lanseze cel mai mare hit din cariera, “Can’t Get You Out of My Head”, discul single ajungand pe primul loc in peste 40 de clasamente muzicale.

· Cher

Despre aceasta se spune ca a avut mai multe perioade de succes si insucces ca oricine altcineva si, intr-o cariera care a inceput in 1965 si continua pana astazi, probabil ca este adevarat. Intre 1967 si 1971 nu a avut niciun hit de top10 in Statele Unite; din acel an, s-a bucurat iar de o perioada de succes, pana in 1974, pentru ca pana in 1979 sa fie data uitarii iar. Cantareata avea chiar sa se retraga de pe scena muzicala pentru cativa ani, intoarcandu-se cu un tip de top 10 in 1987. Din acea perioada, se remarca discul “If I Could Turn Back Time”, un hit de top 5 in toata lumea, pentru ca, incepand cu 1990, vanzarile sa scada iar. In 1998, insa, cantareata avea sa lanseze unul dintre cele mai mari hit-uri din istorie: “Believe”. Acesta avea sa-i aduca si primul premiu Grammy din cariera, pentru “Cea mai buna irnegistrare dance”.

Tagged: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?