miercuri, 29 iulie 2015

Acum cateva luni in urma, Madonna a fost criticata pentru ca a comparat discriminarea pe baza de varsta cu rasismul si homofobia. Aceasta declarase pentru publicatia “Rolling Stone”: “Nimeni nu ar indrazni sa-ti spuna o remarca degradanta daca esti negru sau sa indrazneasca sa spuna o remarca degradanta pe Instagram despre cineva ca e gay. Dar varsta mea – oricine si oricare mi-ar spune ceva degradant. Si mereu ma gandesc, de ce este asta acceptabil? Care-i diferenta dintre asta si rasism sau oricare alta discriminare?”

Desi exista comentarii rasiste si homofobe in retelele de socializare, Madonna are totusi dreptate. In societatea contemporana, rasismul si homofobia sunt, in general, criticate. Discriminarea pe baza de varsta (sau chiar sexismul) par sa fie mult mai acceptate.

Artisti ca Bruce Springsteen, Mick Jagger, Iggy Pop si altii pot sa fie sexuali si sa nu se poarte “ca la varsta lor.” Daca se intalnesc cu femei mai tinere, sunt, adesea, aplaudati. Cand Madonna sau Demi Moore fac asta, sunt “cougars”.

Janet Jackson are o multime in comun cu Madonna. Desi Jackson nu e mare fana, criticand-o in trecut, are mai multe in comun cu Madonna decat ar vrea sa creada. Noului ei single, “No Sleeep” a primit, in general, recenzii pozitive, insa a fost ignorat de statiile radio. A debutat pe locul 67 in “Billboard” Hot 100, iesind de tot saptamana urmatoare.

Albumul “Rebel Heart” este cel mai aclamat al ei din ultima decada, insa a fost complet ignorat de radiourile mainstream. A intrat recent in Hot 100 cu “Bitch I’m Madonna”, insa debutul s-a datorat milioanelor de vizualizari de pe YouTube, unde lumea intra sa comenteze ca nu ar trebui sa mai faca muzica de club si petrecere la 56 de ani.

Data viitoare cand esti pe Facebook sau Twitter si un prieten critica o femeie pentru ca e prea batrana, prea ridata sau sugereaza ca ar trebui sa se poarte “conform varstei”, nu ar trebui sa taci. Daca nu vorbesc mai multi oameni despre aceasta problema, societatea va suferi.

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?