marți, 14 iulie 2015

De curand, s-a realizat un nou studiu care nu vine cu nimic surprinzator: media intelegii versurilor melodiilor de pe primele topuri din America, este la nivelul clasei a treia. Nu-i nicio surprinza, insa este un semn fata de ceea ce se petrece in cultura muzicala. Un expert, a dorit sa studieze inteligenta versurilor a 225 melodii Billboard. Timp de trei saptamani, acesta a analizat schimbarile inteligentei versurilor de-a lungul unei perioade de 10 ani si a fost uimit de ceea ce a descoperit.

Daca am calatori inapoi, in anul 2004, nivel mediu de intelegere a versurilor a fost de clasa a treia- a patra. In momentul in care studiul s-a incheiat in anul 2014, acesta a acordat note genurilor muzicale: 2.6 pentru Hip-hop/R&B, 2.9 pentr Rock si Pop, iar muzica Country a inregistrat o valoare de 3.3. Cea mai proasta melodie este "The Gooog Life" a celor de la Three Days Grace, care a obtinut un nivel de 0.8, practic insemnand ca aceasta melodie poate fi inteleasa chiar si de un copil care merge la gradinita.

Unii sustin ca totul este doar o distractie si ca nu exista vreun rau, insa se pare ca sase corporatii mari detin 90% din media sociala si 80% din posturile muzicale de radio, care redau aceleasi melodii proaste. Corporatiile dicteaza continutul, iar continutul este, de asemenea, destul de prost realizat.

Cum crezi ca ne afecteaza?


S-a dovedit stiintific ca in momentul in care iti relaxeazi mintea, reusesti sa mentii o stare generala a mintii cat mai clara. Melodiile goale de pe posturile de radio sunt doar o piesa a unei schimbari culturale si care ne tin departe de stimularea mentala. Pare sa ne invadeze fiecare aspect al vietii.


In prezent, oamenii se concentreaza pe materialism si amuzament de proasta calitate, ceea ce inseamna ca se obtine exact ce isi doresc marile corporatii. Acestea au nevoie de soldati mici si ascultatori si de portofele deschise. Se pare ca omenii au ajuns la un esec in ceea ce priveste preferinta muzicala si se lasa manipulati, in mod inconstient, de marile puteri ale lumii.

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?