marți, 18 august 2015

Traim in secolul vitezei, iar aceasta etichetare este pe buna dreptate: fugim dintr-o parte in alta, suntem stresati iar de cele mai multe ori ne pierdem in detalii, fiind din ce in ce mai preocupati de ceea ce ne rezerva viitorul. Utiam sa ne oferim cateva minute de pauza, in care sa ne relaxam si sa ne incarcam bateriile, pentru ca mai apoi sa putem lucra cu mintea mai limpede. Pentru a beneficia de cateva minute de relaxare poti incepe sa asculti putina muzica clasica- exista studii care au demonstrat ca acest gen de muzica stimuleaza memoria umana.

Iata care sunt cei mai buni compozitori de muzica clasica


Johann Sebastian Bach- el a fost cel mai bun compozitor de muzica, fiind considerat cel mai bun din toate timpurile. Bach nu a inventat niciun stil nou sau diferite forme de muzica. Ci, mai degraba, a reusit sa perfectioneze fiecare piesa muzicala care a existat in vremea lui. Ramane maestrul muzicii din toate timpurile, fiind descris de o muzica care a creat probleme chiar si in cazul lui Mozart si Beethoven. Ca toate geniile umanitatii, el se ridica deasupra epocii sale, creatia sa fiind atotprezenta, depasind timpul si spatiul, ca orice permanenta a spiritului uman.

Wolfgang Amadeus Mozart- Cel mai talentat geniu al muzicii din istoria lumii si perfectiunea genului de muzica clasica. Acesta a scris in decursul vietii sale 41 de simfonii, 27 de concerte de pian, 23 de opere, 18 sonate pentru pian, 36 pentru vioara, sonate de biserica si o multime de alte piese de arta. Anul 1765 a reprezentat o perioada extrem de ocupata si de succes in viata compozitorului, dupa cum reiese dintr-o serie de scrisori trimise de catre tatal sau Leopold surorii artistului, Nannerl: ”in fiecare zi exista concerte si este foarte ocupat cu predatul, cu muzica, cu compusul si asa mai departe... este imposibil pentru mine sa descriu toata agitatia.”

Ludwig van Beethoven- fondatorul muzicii romantice. Inainte de el, tot ceea ce s-a zis in muzica a fost zis. Beethoven si-a inceput cariera prin imitarea stilului lui Mozart si Haydn, fiind considerat al treilea cel mai bun compozitor de muzica clasica din istorie. Importanta acestuia in muzica este semnificativa si din perspectiva transformarii rolului compozitorului in societate.
Reacții:

Tagged: , , , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?