joi, 27 august 2015

In urma unui studiu realizat recent, oamenii de stiinta au descoperit ca muzica ajuta la reducerea durerilor, daca aceasta este ascultata inainte de, in timpul si dupa o interventie chirurgicala. De asemenea, s-a mai descoperit ca muzica diminueaza anxietatea si reduce nevoia de administrare a analgezicelor.

Studiul a constat in cercetarea unor date statistice dar si medicale care au provenit de la aproape 7000 de pacienti bolnavi, in urma caruia cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca pacientilor ar trebui sa li sa permita sa asculte muzica in timpul interventiei chirugicale, astfel incat sa se beneficieze de avantajele aduse de muzica.

De asemenea, medicii ar trebui sa le permita pacientilor sa asculte muzica pe care ei si-o doresc, insa, spun oamenii de stiinta, muzica nu ar trebui sa interfereze cu sistemul de comunicare care este utilizat de echipa de medici in timpul interventiei. Catherine Meads, cercetatoarea sef a studiului de la Universitatea Brunel din Marea Britanie a declarat ca "Muzica este o interventie non-invaziva, sigura si ieftina, care ar trebui sa fie disponibila pentru toti oamenii care vor fi operati".

Cu toate ca echipa de cercetatori a reusit sa descopere ca muzica are o multime de efecte benefice in toate etapele in care se realizeaza interventia, se pare ca rezultatele par a fi mai bune in momentul in care pacientii asculta muzica inainte de operatie, fata de cazurile cand acestia au ascultat muzica in timpul si dupa interventie.

Muzica reduce starea de anxietate


Cercetarea recent realizata a evidentiat faptul ca pacientii care au apelat la muzica pentru a reduce durerile post-operatorii, au prezentat un nivel mai slab de anxietate dupa operatie si au declarat un nivel mai bun al starii de spirit. De asemenea, tot aceeasi pacienti, care au apelat la muzica, au sustinut ca nu au mai avut nevoie de aceeasi cantitate de calmante pentru a reduce durerea care a intervenit dupa ce au fost operati.

Tagged: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?