marți, 1 septembrie 2015

“Genie in a Bottle” (ro. - “Spirit intr-o sticla”) este discul single de debut al cantaretei americane Christina Aguilera. Acesta a fost lansat in 1999 si a fost inclus pe albumul de debut care poarta numele artistei. Piesa a fost scrisa si produsa de Steve Kipner si David Frank, Pamela Sheyne oferind cateva modificari. Cantecul a fost extras pe single pe 22 iunie 1999 de catre RCA. “Genie in a Bottle” este un cantec teen pop si dance pop care incorporeaza elemente de muzica R&B. Din punct de vedere al versurilor, utilizeaza referinte sexuale pentru a vorbi despre tema respectului de sine. Din cauza versurilor de natura sexuala, o versiune editata a fost difuzata la radio, in locul versiunii originale.

“Genie in a Bottle” a primit, in general, recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, majoritatea apreciind versurile si vocea lui Aguilera. Single-ul s-a bucurat de un foarte mare succes comercial, ajungand pe prima pozitie a clasamentelor din 21 de state. In Statele Unite, single-ul s-a clasat pe locul fruntas al topului “Billboard” Hot 100, fiind certificat apoi cu discul de platina de catre Recording Industry Association of America, fiind comercializat in mai mult de 1.4 milioane de exemplare doar in aceasta tara.


Videoclipul pentru “Genie in a Bottle” a fost regizat de catre Diane Martel si filmat in Malibu, California. Si acesta s-a bucurat de aprecieri critice, bucurandu-se ulterior de difuzari dese pe canale de televiziune ca VH1, Black Entertainment Television, precum si in cadrul emisiunii “Total Request Live” de pe MTV. “Genie in a Bottle” este considerat cantecul semnatura al Christinei Aguilera. Cantareata a reinregistrat piesa in limba spaniola, fiind intitulata “Genio Atrapado” si inclusa pe albumul “Mi Reflejo” (ro. – “Reflexia mea”) din anul 2000, precum si intr-o varianta electropop, numita “Genie 2.0” pentru compilatia de hit-uri “Keeps Gettin’ Better: A Decade of Hits” (“Din ce in ce mai bine: Un deceniu de hit-uri”) din 2008.
Reacții:

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?