vineri, 25 septembrie 2015

"Fara muzica, viata ar fi o greseala"- Friedrich Nietzsche. Stim deja ca muzica are un impact pozitiv asupra creierului nostru, insa ar putea fi destul de surprinzator sa afli care este impactul sau adevarat. Nu demult, femeile insarcinate apelau la muzica clasica atunci cand nasteau- pentru a mai alina din durere, iar odata ce copilul era adus pe lume, parintii ii puneau un instrument muzical in brate si il trimiteau la ore de muzica.

Muzica este o parte importanta din viata noastra. Indiferent ca o iubim sau nu, o auzim peste tot, in magazine, in timp ce stam la coada la banca sau in masina, atunci cand mergem la munca. Stiind ca are un impact incredibil asupra creierului nostru, ar trebui sa ne documentam mai bine cu privire la impactul pe care muzica il are asupra noastra.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca nu conteaza ce gen muzical asculti, iar acesta este un lucru bun deoarece oricine are gusturi diferite. Cercetarile au demonstrat ca indiferent de genul muzical pe care il ascultam, natura repetitiva, melodioasa si organizata a muzicii afecteaza regiunile creierului care implica miscarea, planificarea, atentia si memoria.


Muzica prezice tipul de personalitate


Profesorul Adrian North de la Heriot-Watt University, Edinburgh, Marea Britanie, sustine ca muzica are un impact incredibil de mare asupra personalitatii noastre. "Stim de cateva decenii ca oamenii care iubesc rock-ul si rap-ul sunt rebeli si ca fanii operei sunt mai bogati si mai bine educati, dar pentru prima data, stiinta a reusit sa demonstreze ca personalitatea este legata de stilul muzical."
In urma studiului acesta a descoperit urmatorele lucruri:

- fanii heavy-metal sunt mai creativi, mai putin sociabili si mai putin muncitori;
- cei care iubesc rap-ul sunt mai increzuti si iubesc sa socializeze;
- fanii genului dance sunt mai creativi, dar nu sunt generosi sau politicosi;
- fanii reggae au incredere de sine mai ridicata, sunt mai creativi, mai buni, mai generosi dar nu sunt foarte muncitori;
- cei care iubesc muzica clasica sunt creativi si au incredere in propria persoana, dar nu iubesc atat de mult socializarea.

Reacții:

Tagged: , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?