marți, 4 august 2015

De foarte multe ori avem o multime de distrageri la locul de munca care concureaza pentru atentia noastra. Din fericire, muzica ne poate ajuta sa continuam sa fim mai productivi fara sa fim atrasi de la sarcina pe care o avem de indeplinit la locul de munca.

Studiile realizate de catre Universitatea Birmingham din Marea Britanie, au demonstrat ca muzica este foarte utila deoarece determina o crestere a eficientei in munca repetitiva. Asadar, daca ai de verificat e-mail-uri sau au de realizat alte sarcini, muzica poate fi un instrument foarte util care te ajuta sa indeplinesti cu productivitate aceste sarcini.

Insa, atunci cand vine vorba de activitati la locul de munca care implica capital intelectual, gasirea unei liste de redare a muzicii nu este un lucru atat de usor. Din fericire, exista stiinta care ne pune la dispozitie unele idei care ne pot ajuta foarte mult atunci cand suntem distrasi de la o anumita activitate.

Data viitoare cand simti ca nu esti productiv, incearca sa asculti muzica


Oamenii de stiinta au descoperit recent ca muzica care include unele sunete din natura pot deterima un impuls pozitiv catre productivitate, imbunatatind concentrarea. Sunetele din natura pot masca discursul inteligibil, optimizand abilitatea de concentrare si determinand o crestere a satisfactiei de munca.

Faptul ca asculti muzica care iti place te face sa te simti mult mai bine. Cercetatori au descoperit ca alegerea personala fata de muzica este foarte importanta, in special pentru cei care au o calificare mai moderata la locul de munca.

Totodata, exista oameni de stiinta care sustin ca muzica pe care nu o cunosti este mult mai benefica pentru productivitate decat cea pe care o stii. Cea mai potrivita muzica de ascultat daca iti doresti sa devii productiv este cea lipsita de versuri. Oamenii de stiinta sustin ca productivitatea noastra scade in cazul in care ascultam muzica cu versuri, pentru ca devenim mai concentrati in a intelege mesajul melodiei decat asupra sarcinii pe care o avem de rezolvat.

Tagged: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?