duminică, 29 noiembrie 2015



Trecem si depasim diferite probleme ale vietii, asa cum este si firesc. Uneori ajungem sa facem anumite lucruri fara sa ne dam seama de importanta acestora. De asemenea, ajungem de multe ori sa facem greseli si sa nu ne aratam recunostinta asa cum ar trebui. Exista o serie de motive care ar trebui sa ne motiveze sa ne aratam mai mult recunostinta. Nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa spui multumesc oamenilor care ti-au facut viata mai frumoasa.
 
In acelasi timp insa nu esti tu persoana responsabila pentru schimbarile, alegerile si sacrificiile facute pentru a avea viata pe care o traiesti acum? Indiferent pentru ce parti din viata ta esti recunoscator, meriti recunoastere. Ele n-ar fi existat daca nu erai tu.



Este bine sa te implici in ajutarea semenilor tai, dar nu uita de tine insuti. Incepe sa practici gratitudinea. Fa un efort constient si concentreaza-te constant pe ceea ce apreciezi in viata ta. Scrie pe o foaie de hartie cinci lucruri pentru care esti recunoscator; chiar daca nu te simti in starea emotionala in cauza. Poti face un pas chiar si mai important, sa incepi sa-ti multumesti tie doar pentru faptul ca esti tu insuti.



Ti-ai putea spune urmatoarele lucruri: „Iti multumesc pentru ca faci tot ce depinde de tine”, „Iti multumesc pentru ca incerci in fiecare zi sa dai tot ce ai mai bun”. Este important sa iti spui aceste lucruri chiar si atunci cand esti dezamagit de tine insuti, ori cand ratezi tinta dorita – arata-ti aprecierea pentru ca ai incercat, pentru ca ai facut un efort sa nu te dai batut.



Dupa un timp vei descoperi pacea interioara, scopul vietii tale si, totodata, vei dezvolta dragoste si apreciere pentru propria persoana.



Asadar, aceasta multumire si faptul ca ne aratam recunostinta fata de o persoana este foarte important, atat pentru noi, cat si pentru oamenii din jurul nostru.

Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?