miercuri, 2 decembrie 2015

Adolescentii indragostiti sunt foarte dificili. Spunem ca sunt dificili datorita faptului ca trebuie sa avem foarte mare grija atunci cand discutam cu ei, mai ales ca sunt foarte sensibili. Sa fim realisti: toti adolescentii traiesc o poveste de dragoste. Noi, ca si parinti, trebuie sa stim foarte bine cum sa ne comportam cu ei. De aceea este foarte important sa discutam lucrurile importante si care le dau o mana de ajutor tinerilor.
 
In continuare vom discuta despre lucrurile care nu trebuie sa fie niciodata spuse unui adolescent, mai ales daca acesta este indragostit. Iata ce trebuie sa spui adolescentilor:
·        Sentimentele negative nu trebuie eliminate. Ele trebuie intelese, atat de catre copil, cat si de catre parinti. Incercarea de a minimaliza suferinta copilului fie il invata pe acesta sa isi nege si sa nu-si bage in seama emotiile, fie ii adanceste suferinta. Pe langa faptul ca sufera din dragoste, el va suferi si ca nu se va simti inteles.
 
     Dincolo de faptul ca este un cliseu care ii va face pe adolescenti sa-si dea ochii peste cap, genul acesta de fraza “motivationala” ii va face sa se simta devalorizati. Desigur, avand in vedere experienta parintilor, cu siguranta balta este plina de peste, iar lumea este plina de fete si baieti, insa aceste cuvinte nu-l vor face pe copil sa simta ca parintii ii inteleg suferinta.
·         Un adolescent cu inima franta nu prea este interesat de viitor. El simte doar prezentul. 
   
   Adolescenta este oricum o perioada grea, iar gestionarea sentimentelor de iubire si dezamagire o va face si mai grea. In schimb, parintii ar trebui sa-i obisnuiasca pe copiii cu ideea de a trage invatamintele necesare dupa fiecare relatie esuata, astfel incat sa nu mai repete aceleasi greseli si sa faca alegeri mai bune datile viitoare.

Asadar, este foarte important ce anume discutam cu un adolescent indragostit. Este important sa stim sa gestionam astfel de situatii, pentru ca de asta depinde viitorul celor mai tineri decat noi.

Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?