vineri, 20 noiembrie 2015

Muzica este cea care ne acompaniaza in mod constant in viata de zi cu zi. Se afla pe fundal in fiecare departament dintr-un magazin, in lift, pe strada uneori, dar mai ales in casele noastre. Exista mai multe sentimente legate de prezenta muzicii la locul de munca si s-a tot dezbatut daca muzica poate sa ne sporeasca productivitatea la birou sau nu.

Aceste dezbateri sunt in mintile noastre si ale oamenilor de stiinta de ani buni, mai ales acum ca exista atat de multe dispozitive si gadgeturi care ne ajuta sa ascultam muzica noastra favorita de fiecare data cand dorim.

Mesajul pe care ar trebui sa il transmitem tuturor este ca muzica este o unealta foarte eficienta de management, mai ales pentru situatiile in care ne dorim ca forta de munca sa creasca, dar si starile mentale si cele emotionale. Acestea vor deveni mult mai bune daca vom asculta muzica la locul de munca. Chiar in momentul de fata, eu ascult un anumit gen de muzica la birou, insa in casti. Daca este sa ascultam cu totii de pe un departament ceva muzica de fundal, atunci optam pentru un playlist cu piese clasice sau cu muzica instrumentala, fara voci, fara versuri si fara galagie mare.

Pe mine ma mai linisteste muzica chillout, trance-ul sau chiar si muzica clasica atunci cand o ascult o anumita perioada de timp. Dar care ar mai fi acele genuri de muzica pe care ar trebui sa ne bazam cand vine vorba despre a ne concentra in ceea ce facem?

Trebuie stiut faptul ca muzica cu bass tare, care ne transmite mesaje puternice si o forta aparte, ne poate inspira sa fim mult mai increzatori si mai energici la locul de munca. De asemenea, muzica constanta si ambientala fara versuri, chiar cea despre care spuneam, ne va permite mereu sa mentinem un ritm de lucru mult mai intens si mai antrenant.

Tagged: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Voi ce credeti despre asta ?